plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo dokonalej chuti je v tomto RECEPTE: Neodolateľná krkovička na cesnaku s omáčkou, ktorá vás dostane!

Keď prídu voľné dni a víkend, v kuchyni to hučí ako v úli.

 

 

Zároveň rád trávim čas pri stole, takže sa spolieham na jedlá, ktoré sa dajú pripraviť vopred a ich prezentáciu na stole naplánovať s veľkou presnosťou – inými slovami, jedlá pečené v rúre.

Tento recept na bravčovú krkovičku je taký jednoduchý a výsledok je taký lahodný, že je ťažké odolať.

Nenáročný recept na najchutnejšiu pečenú bravčovú krkovičku z portálu smakosze.

Krkovička je dosť mastná časť bravčového tela, preto je ideálna na pečenie.

Už dlho je známe, že tuk je nositeľom chuti a jedlá z tučného mäsa sú veľmi šťavnaté a aromatické, bez toho, aby si vyžadovali prílišnú úpravu.

 

 

Tučné jedlo však potrebuje protiváhu v podobe zeleniny na vyváženie zdravotných vlastností jedla.

Preto milujem tento recept na bravčovú krkovičku zapečenú so zeleninou.

Odporúčam ho vyskúšať každému.

 

 

Keď sa toto jedlo objaví na stole, všetci ho okamžite začnú jesť.

Dokonca ma opantá aróma, keď tento pokrm nesiem z kuchyne a členom domácnosti sa už zbiehajú sliny.

Oceňujem na ňom ešte jednu vec – je to mimoriadne jednoduchý a rýchly recept na prípravu a – samozrejme nepočítajúc pečenie – trvá len niekoľko minút.

 

 

Na pečenú krkovičku potrebujeme:

cca 1,5 kg bravčovej krkovičky

4 cibule

1/2 póru

3-4 mrkvy

1 petržlen

papriku

 

 

3 PL paradajkového pretlaku, kečupu alebo barbecue omáčky

1 PL majonézy

rascu

sušenú papriku

granulovaný cesnak

soľ

mleté čierne korenie

 

 

Na začiatku nakrájame krkovičku na 1,5 – 2 cm plátky.

Rascu rozdrvíme v mažiari.

Plátky krkovičky potrieme z oboch strán korením.

 

 

Mäso necháme v marináde, kým si pripravíme zvyšné suroviny.

Cibuľu nakrájame na plátky hrubé asi 8 mm a vložíme do zapekacej misy.

Podobne nakrájame mrkvu, petržlen, pór a papriku.

 

 

Zeleninu poukladáme na spodok misky.

Pripravíme omáčku s kečupom alebo barbecue omáčku a majonézou.

Po dôkladnom premiešaní pridáme omáčku k zelenine.

 

 

Zamiešame, osolíme a okoreníme.

Na vrch poukladáme plátky mäsa.

Všetko vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Pečieme 20 minút.

Potom mäso otočíme a pečieme ďalších 20 minút.

Po uplynutí doby prikryjeme nádobu a dusíme ďalšiu približne hodinu.

 

 

Po uplynutí tejto doby je bravčová krkovička pripravená na podávanie na stôl.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes