Existuje veľa receptov na karamelový krém, ale ak ho pripravíte podľa tohto receptu, zistíte, že lepší nenájdete.
Je krásne jemný a chuťovo vynikajúci.
Karamelový krém s vanilkou a kondenzovaným mliekom je ideálny aj pre klasický medový koláč, ale využijete ho pri mnohých iných tortách, či zákuskoch.
Vanilku je najlepšie použiť v struku, ale ak nemáte, dá sa nahradiť esenciou.
Kondenzované mlieko by sa malo pred použitím uvariť.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
1 PL krupicového cukru
1 ks vanilky
3 PL hladkej múky
350 – 400 g kondenzovaného mlieka (predvareného, alebo hotové karamelové)
200 g masla
Postup:
1. Prekrojte vanilkový struk na polovicu a vyberte z neho semená.
Vložte vanilku do hrnca s mliekom.
Dajte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa mlieko spojilo s vanilkou a voňalo.
2. Vymiešajte studené mlieko, cukor a múku na jemnú hladkú konzistenciu.
Dajte na mierny ohrev alebo do vodného kúpeľa.
Za stáleho miešania varte, kým hmota nezhustne.
3. Odstavte zo sporáka a mierne ochlaďte.
Potom hmotu zmiešajte so zmäknutým maslom a predvareným kondenzovaným mliekom.
Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Tento krém dokonale drží svoj tvar.
Nezáleží na tom, ako sa ho rozhodnete využiť.
Výsledok bude zaručene fantastický!
Zdroj: sovkusom.ru