plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nastrúhajte a pridajte k mletému mäsu: Fašírky neboli nikdy také dobré, musíte ich vyskúšať!

Vďaka nej sú tradičné fašírky šťavnaté, menej hutné a bohatšie na vlákninu.

Tento zeleninový prídavok do fašírok by čakal len málokto.

 

 

Sami sa presvedčte, že táto surovina sa do tohto receptu absolútne hodí.

Vďaka nej sú tradičné fašírky šťavnaté, menej husté a bohatšie na vlákninu.

Výnimočný recept na šťavnaté fašírky z portálu smakosze.

Vylepšené fašírky s výbornou chuťou

Fašírky z mletého mäsa sú najbežnejšou vecou na svete.

A možno ste ešte nepočuli o karfiole, ktorý v tomto recepte zohrá dôležitú rolu.

 

 

V dnešnej modernej kuchyni sa používa napríklad ako základ na rizoto. Rozmixovaný karfiol v skutočnosti pripomína drobné zrnká ryže.

To, že ryža je súčasťou jedál z mletého mäsa, nie je žiadnou novinkou.

Zeleninový prídavok do fašírok

Prídavok rozmixovanej zeleniny spraví naše fašírky menej mäsitými (čo je dobré pre zdravie ľudí, ktorých strava je presýtená živočíšnymi bielkovinami).

 

Na prípravu fašírok s karfiolom potrebujeme:

600 g mletého mäsa

400 g karfiolu

2 vajcia

1/2 cibule

3 strúčiky cesnaku

30 g strúhanky (+ na obalenie)

soľ

mleté korenie

majorán

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Karfiol s cibuľou rozmixujeme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Zeleninu pridáme do misy s mletým mäsom.

Do zmesi pridáme vajce, prelisovaný cesnak, čierne korenie, majorán a strúhanku.

Zmes vymiesime rukami, aby bola jednotná a potom podľa chuti osolíme.

Zo zmesi vytvarujeme fašírky.

Vyformované fašírky obalíme v strúhanke.

 

 

V panvici zohrejeme rastlinný olej. Vložíme fašírky.

Na miernom ohni ich smažíme z oboch strán do zlatista.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes