Tento zeleninový prídavok do fašírok by čakal len málokto.
Sami sa presvedčte, že táto surovina sa do tohto receptu absolútne hodí.
Vďaka nej sú tradičné fašírky šťavnaté, menej husté a bohatšie na vlákninu.
Výnimočný recept na šťavnaté fašírky z portálu smakosze.
Vylepšené fašírky s výbornou chuťou
Fašírky z mletého mäsa sú najbežnejšou vecou na svete.
A možno ste ešte nepočuli o karfiole, ktorý v tomto recepte zohrá dôležitú rolu.
V dnešnej modernej kuchyni sa používa napríklad ako základ na rizoto. Rozmixovaný karfiol v skutočnosti pripomína drobné zrnká ryže.
To, že ryža je súčasťou jedál z mletého mäsa, nie je žiadnou novinkou.
Zeleninový prídavok do fašírok
Prídavok rozmixovanej zeleniny spraví naše fašírky menej mäsitými (čo je dobré pre zdravie ľudí, ktorých strava je presýtená živočíšnymi bielkovinami).
Na prípravu fašírok s karfiolom potrebujeme:
600 g mletého mäsa
400 g karfiolu
2 vajcia
1/2 cibule
3 strúčiky cesnaku
30 g strúhanky (+ na obalenie)
soľ
mleté korenie
majorán
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Karfiol s cibuľou rozmixujeme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle.
Zeleninu pridáme do misy s mletým mäsom.
Do zmesi pridáme vajce, prelisovaný cesnak, čierne korenie, majorán a strúhanku.
Zmes vymiesime rukami, aby bola jednotná a potom podľa chuti osolíme.
Zo zmesi vytvarujeme fašírky.
Vyformované fašírky obalíme v strúhanke.
V panvici zohrejeme rastlinný olej. Vložíme fašírky.
Na miernom ohni ich smažíme z oboch strán do zlatista.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!