plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez zavárania: Výborný rajčinový šalát s cibuľkou v sladkokyslom náleve – stačí otvoriť a máte prílohu!

Vynikajúci tip, ako zachovať paradajky až do zimy. A čo je najlepšie, bez zavárania!

Chcem sa s vami podeliť o vynikajúce nakladané paradajky s cibuľkou a bylinkami v sladkokyslom náleve.

 

 

Skvelý tip, ako zachovať fantastickú chuť domácich paradajok pokojne aj do ďalšej zimy.

Nálev môžete ozvláštniť napríklad o horčivé semienka.

Prípadne neváhajte pridať aj jedni-dve feferónky, ak máte radi ostrejšie chute.

 

 

 

Tieto paradajky sa vynikajúco hodia ako príloha k mäsku, obzvlášť ku grilovaným dobrotám.

Ideálny letný recept. :-)

Potrebujeme:

700 g paradajok

2 cibule

1 zväzok petržlenovej vňate

1 zväzok kôpru

500 ml vody

1,5 lyžice cukru

½ lyžice soli

1 lyžičku rastlinného oleja

1,5 lyžicu octu

Voliteľné:

 

 

Horčicové semienko

Feferónky

Bylinky podľa chuti

Postup:

Pripravíme si zeleninu.

 

 

Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky.

Cibuľu ošúpeme a rovnako ako paradajky, aj tú nakrájame na kolieska.

 

 

Bylinky umyjeme a môžeme nakrájať na menšie kúsky.

Nekrájame však celkom nadrobno, alebo nemusíme krájať vôbec.

Kôpor môžeme napríklad len umyť a dať do pohára celý.

 

 

Nachystáme si sterilizované poháre na zaváranie.

Ja sterilizujem v rúre, ale dajú aj sa klasicky vo vode, prípadne v mikrovlnke.

Do sterilizovaných pohárov vrstvíme striedavo cibuľu, bylinky a paradajky.

 

 

Poslednú vrstvú musí tvoriť cibuľa.

Mala by byť približne 1,5 cm od okraju pohára.

Pripravíme si nálev:

 

 

Do vriacej vody pridáme soľ, cukor, olej a ocot.

Nálev nalejeme do pohárov.

Pevne uzavrieme.

 

 

Poháre obrátime.

Zabalíme do deky a necháme vychladnúť.

Vynikajúci letný šalátik máte hotový.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes