plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne fantastický recept na PIZZA cesto, ktoré je jemné ako dych: Pridajte do cesta TÚTO prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Táto domáca pizza je jednoducho neodolateľná a odkedy som ju prvýkrát vyskúšal sa jej nevieme nabažiť.

 

 

Chutné chrumkavé cesto doplnené obľúbenými surovinami vás a ani vaše deti nenechá ľahostajnými.

Fantastický recept na najlepšiu domácu pizzu z youtube kanála LiViera Desserts.

Potrebujeme:

Na cesto:

(na 10 pízz s priemerom 20 cm)

400-500 ml svetlého piva

40 g čerstvého droždia

1 ČL kryštálového cukru

1 kg hladkej múky špeciál

2 ČL soli

100 ml olivového oleja

1 PL posekanej čerstvej bazalky

Na omáčku:

 

 

(na 6 pízz s priemerom 20 cm)

1 PL olivového oleja

2 mladé cibuľky

3 strúčiky cesnaku

400 g lúpaných paradajok v omáčke

1 ČL sušeného oregana

2 ČL čerstvej bazalky

Na potretie krajov cesta:

 

 

3 strúčiky cesnaku

50 ml olivového oleja

Na suroviny na pizzu:

2 druhy salámy

2 druhy šunky

plátkový syr (Eidam, mozzarella)

tuniak

čerstvé šampiňóny

olivy

čerstvú štipľavú papriku

cherry paradajky

mexickú zeleninovú zmes

strúhaný syr mozzarella (príp. podľa vlastnej chuti)

Postup:

Do nádoby nalejeme pivo (100 ml si necháme na dolievanie).

 

 

Pridáme rozdrobené droždie, cukor a premiešame.

Do hlbokej misy preosejeme múku.

Pridáme soľ a vareškou zamiešame.

 

 

Bazalku umyjeme, natrháme lístky a na drobno nakrájame.

Do múky nalejeme pivný kvások, pridáme bazalku a premiešame.

Cesto miesime približne 7 minút.

Po siedmich minútach nalejeme do cesta olivový olej.

 

 

Cesto miesime ďalších 7 minút.

Hotové cesto nemusí kysnúť.

Môžeme ho aj zamraziť a pripraviť do zásoby.

 

 

Do panvice nalejeme olivový olej.

Najprv pridáme nakrájanú cibuľku, potom nadrobno nasekaný cesnak a krátko posmažíme.

Potom pridáme paradajky v omáčke, oregano, nasekanú bazalku, zamiešame, rozvaríme a necháme vychladnúť.

Cesto preložíme na pomúčený stôl, vymiesime do tvaru valca a rozdelíme na 10 častí.

 

 

Z cesta vytvarujeme guľky a potom vyvaľkáme kruh s hrúbkou 7-8 mm a priemerom 20 cm.

Cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme paradajkovou omáčkou a použijeme oblohu podľa vlastnej chuti a fantázie.

Nakoniec pizzu posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Do menšej misky pretlačíme cesnakové strúčiky.

Pridáme olivový olej, zamiešame.

Zmesou potrieme okraje.

 

 

Pizzu pečieme na rošte v predhriatej rúre na 230°C 15-18 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes