plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší šalát z hlávkovej kapusty. Túto omáčku nerobia v žiadnej reštaurácii

Vyskúšajte šalát z bielej kapusty s prídavkom skvelej omáčky. Celé tajomstvo spočíva v pridaní dvoch prísad.

Kapustové šaláty poznáme už od škôlky.

 

 

Ja vám dnes prinášam recept, ktorý som ochutnala pred rokmi a odvtedy ho robím pravidelne.

Šslát je lahodný a vďaka omáčke nesmierne chutný.

Tajomstvo spočíva hlavne v dvoch použitých prísadách – chrene a mede.

 

 

Potrebujeme:

½ malej hlávky kapusty

1 veľká mrkva

1 červená cibuľa

1-2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie podľa chuti

Ingrediencie na omáčku:

 

 

2 polievkové lyžice prírodného jogurtu

2 polievkové lyžice majonézy

1 lyžička strúhaného chrenu

2 čajové lyžičky medu

petržlen

Postup:

 

 

Pripravte si zeleninu na šalát z bielej kapusty.

Kapustu prekrojíme na polovicu.

Jednu polovicu odložíme a druhú nakrájame nadrobno.

 

 

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na stúhadle so strednými otvormi.

Ošúpeme cibuľu a nakrájame na tenké polkruhy.

Všetky prísady preložíme do veľkej misy.

 

 

K nastrúhanej zelenine  a nakrájanej zelenine pridáme cez lis prelisovaný cesnak.

Všetko posypeme soľou a premiešame.

Odložte na niekoľko minút.

 

 

Pôsobením soli zelenina trochu zmäkne a získa príjemnú textúru.

Medzitým si pripravíme omáčku:

Chren nastrúhame.

 

 

Majonézu a jogurt premiešame a pridáme chren.

Pridáme aj med a všetky prísady dôkladne premiešame.

Pripravenú omáčku pridáme k zelenine.

 

 

Ochutnáme a podľa chuti ešte doladíme soľou a korením.

Šalát môžeme podávať ihneď po príprave.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes