Vynikajúci nápad na prílohu, ktorú si zamiluje celá rodina. Mrkva na kórejský spôsob je veľmi jednoduchá na prípravu a taká chutná, že si budete len pridávať. Šalát najlepšie chutí dobre vychladený. My ho podávame k mäsu alebo aj len tak, ako chutnú večeru.
Potrebujeme:
400 g mrkvy
5 strúčikov cesnaku
pol lyžičky soli
1 lyžica cukru
tretina lyžičky mletého koriandru
pol lyžičky mletého čierneho korenia
30 ml rastlinného oleja (repkový, slnečnicový)
dve lyžice octu
Postup:
Mrkvu očistíme, nastrúhame na rezančeky na špeciálnom strúhadle, pridáme pretlačený cesnak, pridáme soľ a cukor, čierne korenie a koriander a vlejeme ocot. Nepremiešavame. Olej môžeme nahriať, alebo sa do mrkvy prileje normálne zastudena. Až teraz všetko dobre premiešame.
Necháme tri až štyri hodiny odstáť v chladničke. Podávame ako prílohu, aj ako chutnú večeru. Šalát, ktorý neminiete (čo je veľmi nepravdepodobné) skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)