Pagáčiky pripravené podľa tohto receptu sa môžu podávať s čajom, kávou alebo ako aperitív. Odporúčame vám ich pripraviť, sú originálne a veľmi, veľmi chutné!
Potrebujeme:
200 ml kefíru
½ čajovej lyžičky jedlej sódy
0,5-1 čajová lyžička soli
lyžičku cukru
2 polievkové lyžice rafinovaného slnečnicového oleja
120 g strúhaného syra
Asi 250 g hl. múky – podľa potreby
Postup:
V hlbokej miske zamiešajte kefír a sódu na pečenie. Nechajte pôsobiť 5 minút.
Pridajte olej, soľ, cukor a syr. Zmiešajte.
Postupne pridajte preosiatu múku. Najskôr zmiešajte s lyžičkou a potom cesto hneťte rukami. Musí byť mäkké a lepivé.
Získané cesto rozdeľte na dve rovnaké časti, formujte do roliek.
Každú tyčinku zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke 20 – 30 minút.
Potom ich nakrájajte na kusy hrubé asi 1 cm.
Položte ich na podnos vystlaný papierom na pečenie.
Pečte sušienky 20 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.
Nechajte mierne vychladnúť a potom preneste na tanier.
Podávajte, sú výborné.