plny-hrniec_transparent_negativ.png

Túto polievku by mali predpisovať doktori, hovorila starká: Starodávny recept na zázračnú CESNAČKU, ktorá vás postaví na nohy!

Moja stará mama varila túto polievku vždy v zime. Úžasne vás zahreje a navyše posilní imunitu!

Sneh a mráz si môžu vybrať svoju daň.

 

 

Na takýto typ počasia mám recept na polievku od starej mamy.

Po príchode domov vás zahreje a chutí vynikajúco.

Fantastický recept na domácu lahodnú cesnakovú polievku z portálu smakosze.

Jeseň a zima sú obdobia, kedy veľa závisí od toho, čo jeme.

Niektoré zložky v našich jedlách môžu mať veľký vplyv na naše telo a účinne odvrátiť vyhliadky chorôb.

 

 

Preto sa oplatí používať osvedčené prostriedky a jedným z nich je cesnak.

Cesnak patrí do skupiny surovín, ktorých chuť buď milujeme alebo nenávidíme.

Preto k nemu často pristupujeme opatrne a snažíme sa ho pridať len pre chuť, akoby v úzadí iných korenín v pokrme.

 

 

Ale to nie je prípad našej cesnakovej polievky.

Cesnaku tu neuniknete, v našom prípade hrá hlavnú úlohu a je ho toľko, že by sa táto polievka mala vydávať na predpis.

Cesnak je predovšetkým prírodné antibiotikum.

 

 

Cesnakovú polievku si možno mnohí z nás spájajú s českými susedmi.

Tam patrí k tradičnej národnej kuchyni.

Niektorí, ktorí toto jedlo považujú skôr za stredoeurópske, by však mohli namietať.

 

 

Na prípravu zdravej polievky potrebujeme:

1 kg zemiakov

250 g slaniny

3 hlavy cesnaku

3 PL majoránu

 

 

3 PL rasce

soľ

mleté čierne korenie

 

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Do veľkého hrnca nalejeme vodu.

Pridáme soľ, rascu a hrniec preložíme na oheň.

 

 

Potom pridáme zemiaky, privedieme do varu a uvaríme al dente.

Slaninu nakrájame na hrubšie kocky a osmažíme na panvici.

Keď sú zemiaky takmer mäkké, odstavíme hrniec z ohňa.

 

 

Do hrnca pridáme majoránku, osmaženú slaninu spolu s odpáleným tukom.

Varíme ďalších 10-20 na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.

Potom hrniec odstavíme z ohňa a necháme 20 minút vychladnúť.

 

 

Cesnak rozdelíme na strúčiky, ošúpeme a vhodíme do mixéra.

Jemne rozšľaháme a pridáme do hrnca.

Dôkladne premiešame a pred servírovaním počkáme, kým sa spoja chute.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes