Skvelý dezert ktorý vykúzlite z 3 ingrediencií. Neváhajte a prekvapte svoju rodinu penovým dezertom z mlieka a čokolády.
Potrebujeme:
120 g horkej čokolády – prípadne môžeme použiť aj mliečnu čokoládu
500 ml mlieka
10 g želatíny v prášku
Cukor – podľa chuti
Postup:
Želatínu namočíme do malého množstva vody a potom zahrievaním rozpustíme – podľa návodu na obale.
Mlieko preložíme na plameň a privedieme k varu. Potom mlieko zložíme z plameňa a pridáme doň čokoládu nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.
Želatínu vmiešame do mliečno – čokoládovej zmesi.
Zmes nalejem do formičiek a preložíme do chladničky. Necháme stuhnúť a podávame posypané čokoládou a mandľovými plátkami.
zdroj: my-fly