Výborný recept na šišky z jogurtu, ktoré nekysnú ani minútu. S cestom pracujete hneď.
Potrebujeme:
250 g výberová múka
1 lyžička kypriaci prášok
250 g plnotučný tvaroh
2 ks vajce
1 lyžička rum
trochu soľ
podľa chuti cukor
podľa chuti džem
podľa chuti práškový cukor
Postup:
Na pracovnú dosku preosejeme múku a zmiešame ju lyžičkou kypriaceho prášku a troškou soli. Môžme pridať aj trošku cukru. K tomu zapracujeme balík tvarohu, vajcia a rum. Vypracujeme jednotné cesto – cesto bude lepivé, a budú v ňom hrudky tvarohu. , ktorú vyvaľkáme na placku asi na hrúbku 1 cm a následne z nej vykrojíme kolieska s priemerom približne 4,5 cm. Do koliesok urobíme prstom jamku, alebo vykrojíme jamku. Vypražíme z oboch strán v oleji a po vypražení dáme do jamiek trochu džemu a posypeme práškovým cukrom. Prvú stranu vyprážame pod pokrievkou, vďaka tomu ostanú šišky mäkučké. :-)
prajeme vám dobrú chuť! :-)