plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce pripravovať makrelu, zabaľte ju do papiera na pečenie a vložte na suchú panvicu: Chuť fantastická a bez rybieho zápachu!

Dnes máme pre vás originálny tip z youtube, ako si pripraviť makrelu na panvici úplne bez rybieho zápachu! Mäsko je jemné, šťavnaté a chutí skvele.

Pri tomto spôsobe prípravy sa makrela uloží na cibuľu a pečie sa na suchej panvici zabalená v papieri na pečenie…

Potrebujeme:

2 makrely

2 – 3 cibule

1 citrón

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

1/4 ČL mletého zázvoru

1 ČL korenia na ryby

Postup:

1. Makrelu si očistíme: umyjeme, odstránime hlavu, aj plutvy a osušíme.

2. Koreniny si zmiešame so soľou a potrieme makrelu.

3. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky, zmiešame s koreninami, soľou, citrónovou šťavou a rukami jemne premiešame.

4. Na pripravený papier na pečenie najskôr navrstvíme cibuľu, na ňu položíme makrelu, do nej vložíme plátky citróna. Navrch opäť navrstvíme cibuľu. 

5. Zabalíme do papiera na pečenie ako cukrík.

6. Takto pripravenú rybu uložíme na suchú panvicu a na miernom ohni opekáme asi 15 minút. Doba prípravy sa môže líšiť v závislosti od veľkosti makrely.

7. Nezabudnite rybu otočiť, aby sa opiekla rovnomerne z oboch strán.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes