plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálny čokoládový dezert: Táto luxusná maškrta bude hviezdou každej oslavy!

Čokoládový koláč je nepostrádateľným dezertom na každom slávnostnom stole. A tento podľa receptu z facebooku bude absolútnou hviezdou!

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

150 g cukru

65 ml oleja

65 ml mlieka

32 g kakaa

1 ČL sódy bikarbóny

550 g múky

10 g vanilkového cukru

štipku soli

1 PL citrónovej šťavy

Na krém:

800 ml mlieka

100 g kukuričného škrobu

3 vajcia

1 ČL vanilkovej esencie

štipku soli

130 g cukru

100 g masla

100 g bielej čokolády

Na dekor:

80 g čokolády

kakao

Postup:

Ako prvé si pripravte krém. Do hrnca nalejte 2/3 mlieka a nechajte zovrieť. Zvyšnú časť mlieka rozmiešajte s vajíčkami, cukrom, škrobom a soľou. Túto zmes nalejte do vriaceho mlieka.

Za stáleho miešania uvarte hustý krém. Primiešajte bielu čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Prikryte potravinárskou fóliou a keď krém vychladne, vyšľahajte ho s vanilkovou esenciou a maslom.

Ďalej si pripravte cesto a zostavte dezert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes