plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepšie ako pizza: Stačí nastrúhať zemiaky!

Strúhané zemiaky s paradajkami a syrom ako ideálny obed, večera alebo olovrant.

Tento praktický a chutný recept bez miesenia a droždia si okamžite obľúbite.

 

 

Jednoduchý a lacný recept na slaný koláč z youtube kanála Ricette Fresche.

Potrebujeme:

4-5 zemiakov

1 mrkvu

pór alebo cibuľu

2 vajcia

1 pohár kefíru alebo jogurtu

200 g pšeničnej múky

3 paradajky

syr

petržlenovú vňať

soľ a korenie

olivový olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Do misky ich na hrubo nastrúhame.

 

 

Nastrúhané zemiaky zalejeme studenou vodou a necháme 15 minút odpočívať.

Pór vodorovne prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Pridáme pór a smažíme 2-3 minúty.

 

 

Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme ďalších 5 minút.

Zmes okoreníme, osolíme a zamiešame.

 

 

Zo zemiakov precedíme vodu a vložíme ich do hlbokej misky.

Pridáme osmaženú zeleninu a premiešame.

 

 

Do samostatnej misky pridáme vajcia.

Nalejeme kefír, pridáme soľ a korenie a metličkou vymiešame.

 

 

Potom postupne pridáme múku a dobre premiešame.

Nalejeme olivový olej a zamiešame.

 

 

Zmes nalejeme do misky so zeleninou a zamiešame.

Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olejom.

 

 

Na plech nanesieme zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

Potom plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Z rajčiny odstránime stonku a nakrájame na plátky.

 

 

Na upečené cesto naukladáme paradajky.

Posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Plech opäť vložíme do rúry.

Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes