Famózne jemné lístkové cesto plnené syrovou zmesou.
Netradičný snack, ktorý si okamžite zamilujete.
Výnimočný recept na plnené rolky z lístkového cesta z youtube kanála Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri.
Potrebujeme:
1 pohár=200 ml
1 pohár mlieka
2 poháre vody
1 PL kryštálového cukru (10 g)
1 ČL soli (8 g)
1/2 čajového pohára rastlinného oleja (65 ml)
1 vajce
1 PL suchého droždia (8 g)
6 pohárov múky (600 g)
Na plnku (voliteľné):
500 g tvarohu alebo iného syra
1/2 zväzku petržlenovej vňate
Na pomastenie:
125 g masla
1/2 čajového pohára rastlinného oleja (65 ml)
Na potretie a posypanie (voliteľné):
1 vajce
sezamové semiačka
rascu
Postup:
Do misky nalejeme teplé mlieko. Pridáme teplú vodu a droždie.
Nasypeme cukor a špachtľou premiešame.
Pridáme olej, vajce a opäť vymiešame.
Do zmesi pridáme soľ a postupne múku.
Všetko spolu zmiešame a rukou vymiesime vláčne cesto.
Cesto v miske prekryjeme fóliou a necháme 40 minút kysnúť.
V samostatnej miske vidličkou roztlačíme tučný tvaroh alebo iný mäkký syr (môže byť aj balkánksy syr).
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
V rajnici roztopíme maslo, nalejeme olej a zamiešame.
Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch a vyložíme ho na pomúčený stôl.
Cesto rukami rozvaľkáme a rozdelíme na 10 častí.
Z cesta ušúľame guľku, posypeme múkou a na pomúčenom stole valčekom rozvaľkáme na tenký kruh.
Cesto polejeme maslom, rozotrieme a poskladáme do štvorca (viď video).
Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Na dlhší kraj nanesieme plnku a cesto zrolujeme.
Zrolované cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rolky nakrájame na šírku troch prstov.
Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami a rascou.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 190°C do zlatista.
Chrumkavé plnené rolky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.