plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné tvarohové buchty bez kysnutia: Hotové za 30 minút a už rozvoniavajú!

Ideálne víkendové raňajky, ktoré vytiahnu z postele každého spáča. Žiadne kysnutie, len zamiešate a upečiete. Pochutí si na nich celá rodina!

Ideálne víkendové raňajky, ktoré vytiahnu z postele každého spáča. Žiadne kysnutie, len zamiešate a upečiete. Pochutí si na nich celá rodina!

Potrebujeme:

275 g jemného tvarohu

60 g krupicového cukru

10 g vanilkového cukru

2 menšie vajcia

2 PL rastlinného oleja

štipka soli

250 g múky

10 g prášku do pečiva

na potretie: žĺtok + 1 PL mlieka

Postup:

Ako prvé si rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Do misky si dáme tvaroh, vajíčka, štipku soli, cukor, vanilkový cukor, rastlinný olej a všetko spolu dobre premiešame.

Postupne pridávame preosiatu múku a prášok do pečiva (trochu múky, asi 10 – 20 g si nechajte). Čím dlhšie budete cesto miesiť, tým budú buchty nadýchanejšie. Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Cesto si vyformujeme do obdĺžnika a rozrežeme na 8 rovnakých dielov.

Z každého kúsku vyformujte guľôčku. Plech si vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň buchty, potrieme žĺtkom vyšľahaným s mliekom a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme asi 20 – 25 minút. Nechajte vychladnúť a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod nájdete TU

Najlepšie recepty na dnes