Jemná a jednoduchá VEĽKONOČNÁ nátierka: Taká výborná, že doma ju pýtajú celý rok, TOP recept na chlebíčky!

Výborný recept (nielen) na veľkonočné pohostenie.

Táto nátierka je vhodná ako jednoduché, chutné a lacné predjedlo.

 

 

Robíme ju vždy na Veľkú noc, pretože je veľmi chutná, lahodná a jednoduchá na prírpavu.

Ako bonus môžete skúsiť aj ľahkú vezriu s bielym jogurtom.

Skúste zdravý a rýchly recept z youtube kanála Lecker mit Anastasiya Zefirka na lahodnú mrkvovú nátierku.

Výhody mrkvovej nátierky pre zdravie

Mrkvová nátierka je chutná a zdravá pochutina, ktorá má mnoho benefitov pre zdravie. Tu je prehľad niektorých z nich:

Vitamíny a minerály: Mrkva je bohatá na vitamíny A, C, K a B6, ako aj na minerály, ako je draslík, horčík a mangán. Tieto živiny sú dôležité pre zdravie očí, imunitného systému, kostí a svalov.

Vláknina: Mrkva je dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje trávenie, znižuje hladinu cholesterolu a krvného cukru a podporuje pocit sýtosti. Vláknina v mrkve môže pomôcť predchádzať zápche a divertikulárnej chorobe.

Antioxidanty: Mrkva obsahuje antioxidanty, ako sú karotenoidy, luteín a zeaxantín, ktoré chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Karotenoidy v mrkve môžu pomôcť znížiť riziko rakoviny a srdcových chorôb.

Nízky obsah kalórií: Mrkvová nátierka má nízky obsah kalórií a tuku, takže je to zdravá voľba pre tých, ktorí sa snažia schudnúť alebo si udržať zdravú váhu.

Ďalšie benefity:

Mrkvová nátierka môže pomôcť zlepšiť zdravie pokožky a vlasov.

Mrkvová nátierka môže posilniť imunitu a chrániť pred infekciami.

Mrkvová nátierka môže zlepšiť trávenie a znížiť riziko tráviacich problémov.

Na zdravé mrkvovú nátierku potrebujeme:

Bagetu

1 mrkvu

1-2 strúčiky cesnaku

kôpor

petržlenovú vňať

1 vajce

soľ

mleté čierne korenie

1-2 PL kyslej smotany

Postup:

Na začiatku nakrájame bagetu na kolieska.

Opečieme ju na suchej panvici z oboch strán.

Mrkvu najemno nastrúhame a pridáme do misky.

 

 

Potom pridáme roztlačený cesnak.

Pridáme aj nakrájaný kôpor a petržlenovú vňať.

Vo vriacej vode uvaríme vajce.

 

 

Uvarené vajce ošúpeme, najemno nastrúhame.

Vložíme do misky.

Potom pridáme soľ, čierne korenie, smotanu a všetko lyžicou premiešame.

 

 

Nátierku lyžicou rovnomerne nanesieme na nakrájanú bagetu.

A môžeme servírovať.

Druhý recept: Mrkvová nátierka s bielym jogutom

 

 

Potrebujeme:

100 g mrkvy nastrúhanej najemno

125 g cottage syru

50 g strúhanej mozzarelly

1 lyžicu bieleho jogurtu

Pár kvapiek olivového oleja

½ lyžičky citrónovej šťavy

Čierne mleté korenie

Soľ

Postup:

 

 

Mrkvu zmiešame s cottage syrom.

Zmiešame aj s nastrúhanou mozzarellou.

Pridáme jogurt a ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou.

Nakoniec aj korením a soľou.

Podávame posypané pažítkou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie