plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke na čínsky spôsob: Lepšie kuracie mäso ste ešte nejedli!

Doma všetci milujeme čínske pokrmy a tak mi napadlo pripraviť toto lahodné kura v sladkokyslej omáčke.

Výsledkom sme boli všetci nadšení a odvtedy sa pravidelne objavuje na našom stole.

 

 

Výnimočný recept na lahodné čínske kura z portálu nosalty.

Potrebujeme:

Na omáčku:

250 ml vody

60 ml ryžový ocot

60 ml sójovej omáčky

80 g kryštálového cukru

40 g hnedého cukru

60 ml kečupu

70 g paradajkového pretlaku

Na mäso:

500 g kuracích pŕs

1 červenú papriku

300 g ananásu

2 PL kukuričného škrobu

3 PL vody

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

1/2 ČL sódy bikarbóny

1 PL sójovej omáčky

 

 

Postup:

V miske zmiešame vodu, ocot, sójovú omáčku, cukor, kečup a paradajkový pretlak.

Kuracie prsia nakrájame na plocho na kúsky veľkosti sústa.

 

 

Za týmto účelom rozrežeme kuracie prsia pozdĺžne na tri časti a prúžky nakrájame na tenké plátky.

Ploché krájanie pomáha vytvoriť väčšiu plochu, vďaka čomu sa kura rýchlejšie upečie.

 

 

Kuracie kúsky dochutíme soľou a korením.

Posypeme ich sódou bikarbónou.

 

 

Pridáme sójovú omáčku.

Premiešame a odstavíme na 30-60 minút.

 

 

Ananás očistíme a vykrojíme jadrovník.

Nakrájame ho na kúsky veľkosti sústa.

 

 

Papriku nakrájame na plátky.

Omáčku zohrejeme v hrnci (použili sme teflónovú wok panvicu).

 

 

Varíme, kým sa cukor neroztopí.

Potom pridáme nakrájaný ananás a papriku a varíme dve minúty pri strednej teplote.

 

 

Do omáčky pridáme mäso a potom za častého miešania varíme 10-15 minút do mäkka.

Škrob rozpustíme v troch lyžiciach vody a primiešame do jedla.

 

 

Varíme ďalšie dve minúty.

Sladkokyslé kura na čínsky spôsob servírujeme s dusenou ryžou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes