plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dajte PLNÚ fľašu do mrazničky, nakrájajte a výsledok vás ohromí:V obchode už NEKUPUJEM!

Krémový syr pripravený len z jednej suroviny.

Vyskúšajte tento ľahký a lahodný domáci krémový syr a budete nadšení.

Potrebujete len 1 surovinu, ktorú stačí zmraziť a syr je hotový.

Dobrota bez námahy, ktorú ocení aj vaša rodina.

 

 

Vyskúšajte tento skvelý a rýchly recept z youtube kanála wie man kocht.

Kefír, účinky na zdravie:

-Podporuje zdravie čriev a tráviaceho systému.

-Obsahuje vápnik a iné výživné zložky, ktoré majú pozitívny vplyv na organizmus ako celok.

-Podporuje imunitný systém.

-Podporuje trávenie, zlepšuje pravidelnú stolicu.

-Vhodné pri chudnutí, pretože obsahuje bielkoviny.

-Zabezpečuje zdravý vývoj kostí, kĺbov a zubov.

-Vhodný pri Ateroskleróze a Osteoporóze.

-Zabezpečuje správnu funkciu štítnej žľazy.

-Podpora pamäti a správnej činnosti mozgu.

-Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Ako pripraviť krémový syr z jednej prísady?

 

 

Príprava krémového syra z kefíru je veľmi jednoduchá, syr má jemnú textúru a lahodnú chuť. 

Ak hľadáte jednoduchý spôsob prípravy domáceho syra, tento recept sa vám bude páčiť.

Potrebujeme:

1 l kefíru v plastovej fľaši

1/2 ČL soli

voliteľné: čerstvý kôpor, červená paprika, cesnak alebo iné koreniny podľa chuti

Postup:

 

 

Zoberte si litrový kefír v plastovej fľaši.

Vložte ho do mrazničky.

Keď je kefír úplne zmrazený, fľašu vyberte.

 

 

Teraz narežte plast tak, aby ste ho mohli odstrániť.

Potom zmrazenú hmotu nakrájajte na stredne hrubé časti. 

 

 

Do hrnca vložíme cedidlo.

Cedidlo si pokryjeme gázou, aby prečnievala cez okraje cedidla.

Teraz na gázu vložíme kúsky zmrazeného kefíru.

 

 

Prikryte prečnievajúcou gázou.

Nechajte takto stáť až do úplného rozmrazenia. 

Potom vyklopte hmotu do misky.

Ak si chcete syr dochutiť, môžete pridať nasekaný kôpor, papriku alebo iné koreniny podľa chuti.

 

 

Primiešajte soľ, môžete pridať 3 prelisované strúčiky cesnaku a všetko dobre premiešajte vidličkou.

Hotovo, môžeme podávať napríklad na čerstvej bagete, či hrianke.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes