Vynikajúci recept na rýchle a veľmi chutné jedlo z cestovín a veľmi chutnej omáčky.
Nepotrebujete ani mäso, je to perfektný nápad.
Vynikajúci recept sme našli na stránke Dozus Cook.
Potrebujeme:
Kolienka – 200 g
2 lyžice oleja
Cibuľa – 1 ks
Cesnak – 3 strúčiky
Paradajkový pretlak – 3 lyžice
Soľ – 1/4 lyžičky
Paprika – 0,5 lyžičky
Oregano – 0,5 lyžičky
Cukor – 3/4 lyžičky
Chilli – 1/4 lyžičky
Mlieko – 100 ml
Smotana na šľahanie – 150 ml
Syr čedar – 150 g.
Syr mozzarella – 150 g
Maslo – 50 g
Postup:
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.
Nenechajte cestoviny príliš rozvariť.
Skôr ako uvarené cestoviny scedíme, odoberieme si asi 1 pohár vody z cestovín – použijeme ju do omáčky.
Na panvici zahrejeme olejem.
Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do oleja – orestujeme.
Pridáme aj pretlačený cesnak a krátko spolu restujeme.
Pridáme paradajkový pretlak a rozmiešame.
Do zmesi pridáme všetky koreniny, soľ a cukor.
Pokračujeme vodou z cestovín, mlieko a smotanou.
Všetko dôkladne rozmiešame.
Privedieme do varu.
Teraz pridáme cestoviny.
Nakoniec oba druhy nakrájaného syra a maslo.
Rozmiešame, necháme syr rozpustiť a hotovo.
Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: