Dokonalá kombinácia kokosu, orechov a čokolády, jemne vyvážená, aby vám poskytla tri príchute v jednom súste.
U nás doma sa táto delikatesa teší všeobecnej obľube a jedna porcia nikdy nestačí.
Vynikajúci recept na jemný krémový dezert z youtube kanála Domaći Recepti.
Potrebujeme:
Na orechové cesto:
8 bielkov
200 g kryštálového cukru
250 g mletých vlašských orechov
2 PL hladkej múky
Na kokosové cesto:
5 bielkov
5 PL kryštálového cukru
100 g kokosu
Na krém:
13 žĺtkov
250 g kryštálového cukru
100 g horkej čokolády
250 g margarínu alebo masla
Na ozdobenie:
vanilkový krém + 150 ml mlieka
100 g horkej čokolády + 3 PL rastlinného oleja
lieskové orechy
Postup:
Do hlbokej misky pridáme bielky. Počas šľahania pridáme cukor.
Pridáme múku, pomleté orechy a špachtľou zmiešame.
Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na pečenie (42 x 32 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Na plech nanesieme cesto a rovnomerne zarovnáme.
Cesto vložíme do rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
Na kokosové cesto vyšľaháme 5 bielkov a 5 lyžíc cukru.
Do vyšľahaných bielkov pridáme kokos a všetko premiešame.
Na polovicu plechu položíme papier na pečenie a potom nanesieme cesto.
Cesto pečieme takisto 15 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Po upečení vyberieme z plechu a necháme vychladnúť. V hrnci vyšľaháme žĺtky s cukrom.
Na sporák položíme hrniec, do ktorého sme naliali 1-2 cm vody.
Potom do hrnca položíme hrniec s vyšľahanými žĺtkami.
Od chvíle, keď voda zovrie, varíme žĺtkovú zmes 10-12 minút.
Keď je krém uvarený pridáme čokoládu. Miešame, kým sa neroztopí.
Keď sa čokoláda rozpustí, plnku povaríme ešte 1-2 minúty.
Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Maslo alebo margarín vyšľaháme do peny.
Vyšľahané maslo pridáme do vychladnutého čokoládového krému a všetko spolu vyšľaháme.
Orechové cesto prekrojíme na polovicu a jednu časť vložíme do formy.
Polejeme trochou mlieka a počkáme, kým vsiakne. Rozotrieme čokoládový krém.
Vložíme kokosové cesto a polejeme mliekom.
Nanesieme zvyšok krému. Položíme druhú časť orechového cesta, polejeme mliekom a necháme vstrebať.
Koláč vložíme do chladničky.
Čokoládu rozpustíme s olejom a necháme vychladnúť.
Vanilkový krém vyšľaháme s mliekom a koláč natrieme zo všetkých strán.
Potom polejeme čokoládovou polevou a uhladíme.
Po bokoch nanesieme nasekané orechy.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: