plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná a jednoduchá knedľa z vrecka: Taká výborná, že doma ju pýtajú aj bez mäsa, top recept do každej rodiny!

Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta. 

Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta.

 

 

Je to ideálna príloha k omáčkam, ale aj polievkam.

Jej príprava je taká jendoduchá a rýchla, že ju občas robím aj na večeru namiesto pečiva.

Napríklad ju stačí osmažiť na panvici a je to skvelá dobrota namiesto pečiva.

 

 

Dokonca nám chutí aj sama o sebe.

Ak chcete, do základného receptu môžete pridať ďalšie prísady podľa chuti – slaninku, šunku, zelené bylinky.

Potrebujeme:

6 starších rožkov

 

 

2 vajcia

2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

100 g hrubej múky

250 ml mlieka

Soľ

Korenie podľa chuti

 

 

Voliteľné:

Šunka

Slaninka

Kôpor

 

 

Tymián

Oškvarky

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Žĺtky rozmiešame s mliekom.

Rožky si nakrájame na kocky.

Zmiešame v miske s vňaťou.

 

 

Pridáme aj múku a osolíme.

Zalejeme žĺtkovou zmesou.

Necháme chvíľu napučať.

 

 

Bielky si vyšľaháme so zvyškom soli na sneh.

Sneh zamiešame do rožkovej zmesi.

Zmes navrstvíme na otravinovú fóliu.

 

 

Teraz dobre zabalíme, aby sme získali tvar knedle, alebo naplníme do vreciek na tlačenku a pevne zaviažeme.

Vo vriacej vode varíme 20 minút.

Po vybratí z vody ihneď knedle z fólie vybalíme.

 

 

Knedla je výborná ako príloha, ale my ju máme radi aj samú o sebe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes