Výborný receptík na chlebík vo vajíčku trochu inak – je to výborné a u nás sa to až tak uchytilo, že inak syr vo vajíčku už ani nerobím. Napadlo mi to preto, že staršiu knedľu už doma nikto nechcel, tak som ju takto zakamuflovala a vylepšila. Všetci mali hrče za ušami. A minule som dokonca musela pripraviť mužovi aj z čerstvej knedle, pretože toto jedlo si doslova zamiloval!
Potrebujeme:
Staršiu knedľu (ja som ju nakrájala na rôzne tvary – na krajce aj tyčinky)
2 vajcia
1 lyžičku horčice
Mlieko
2 strúčiky cesnaku
Strúhaný syr
Voliteľné:
Plátky syra
Postup:
V miske si rozšľaháme vajíčka s trochou mlieka, pridáme lyžičku (alebo dve) horčice, pretlačený cesnak a syr. Do tohoto cestíčka ponoríme na chvíľu knedľu a následne ju na oleji opražíme z oboch strán dozlatista. Ak chcete ešte väčšiu dobrotu, nakrájajte si knedľu na tenšie krajce, spojíme dva krajce dohromady a vložíme medzi ne kúsok syra. Potom obalíme a vypražíme z oboch strán dozlatista!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)