plny-hrniec_transparent_negativ.png

Musím sa podeliť o recept na najchutnejšiu knedľu pod slnkom: Parenú knedľu už nerobím, toto je niečo fantastické!

Vyskúšajte recept na jedinečnú varenú knedľu jemnú ako páperie.

Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.

 

 

Inšpiráciu na tento postup mám od svojej tety, ktorá inak knedle nerobí už roky.

Ja som to skúsila len nedávno a môžem povedať, že výsledok tromfne aj klasickú parenú knedľu.

Vyskúšajte recept na jedinečnú varenú knedľu jemnú ako páperie.

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko – približne

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Z vlažného trochy mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.

 

Do misky preosejeme múku.

Pridáme kvások,soľ vajce.

Pridáme aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.

 

 

Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

 

 

Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku.

Rozdelíme na 3-4 časti.

 

 

 

Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

 

 

 

 

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

 

 

 

 

Po 20 minútach je knedľa hotová.

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči.

Pekáč si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

 

 

Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes