Vynikajúci a chrumkavý karfiol, ktorý je perfektne ochutený, jemný vo vnútri a na povrchu krásne chrumkavý.
Nepotrebujete strúhanku, podľa návodu z youtube to zvládne skutočne každý.
Potrebujeme:
1 karfiol
1 pohár vody
Ďalej:
1 šálka hladkej pšeničnej múky (110 g)
1 čajová lyžička mletej červenej papriky (4 g)
1 čajová lyžička čili papričky (4 g)
1 čajová lyžička kurkumy (4 g)
1 čajová lyžička tymiánu (4 g)
1 čajová lyžička čierneho korenia (4 g)
1 čajová lyžička soli (4 g)
2 vajcia
2 lyžice mlieka (15 ml)
Olej na vyprážanie
Postup:
Karfiol si umyjeme.
Nakrájame na široké plátky.
Teraz si na panvicu nalejeme 200 ml vody.
Necháme zovrieť.
Plátky karfiolu varíme 7-8 minút.
Potom karfiol vyberieme.
Pripravíme si zmes na obaľovanie.
Sypké prísady premiešame v miske.
V inej miske rozbijeme vajcia a rozšľaháme ich s mliekom.
Karfiol obalíme najskôr v múke.
Potom vo vajciach a opäť v múke.
Vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame so zeleninou a obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: