Zelenina pripravená v rúre úplne premení svoju chuť, cibuľa stráca svoju silu a stáva sa jemnou a dladučkou, najmä ak ju robíte s touto glazúrou.
Ak máte radi cibuľu, určite vyskúšajte túto sladkú a krémovú pečenú, karamelizovanú verziu.
Chutná príloha sa pripravuje v rúre.
Trojkombinácia masla, balzamikového octu a cukru v rúre zhustne a skaramelizuje, čím sa polovice cibule pekne obalia.
Je dôležité najskôr nechať zmäknúť zeleninu pod fóliou a potom ju piecť bez nej.
Takto môžete dosiahnuť, aby bola zvonku zlatohnedá a zvnútra veľmi krémová.
Hotovú cibuľku potom môžete ponúknuť ako prílohu, ale môžete si ju nasypať aj na chlieb .
Potrebujeme:
30 g masla
1 lyžica olivového oleja
0,8 dl balzamikového octu
2 lyžice vývar /voda
1 lyžica cukru
soľ a korenie podľa chuti
4 kusy červenej cibule
1 ČL tymianu
Čas prípravy:
10 minút
Čas prípravy:
50 minút
Postup:
Rúru predhrejeme na 220 stupňov.
Maslo rozpustíme a vylejeme do zapekacej misy/hlbšej panvice.
Zmiešajte s olivovým olejom, octom, vývarom/vodou, cukrom, štipkou soli a korenia a tymianom.
Cibuľu ošúpeme, ale neodrežeme jej konce.
Rozrežte ich na polovicu.
Vložte ich do maslovo-olejového základu reznou stranou nahor.
Prikryte alobalom a vložte do rúry na 30 minút.
Odstráňte fóliu, cibuľu otočte reznou stranou nadol.
Vložte ich späť bez fólie na 20-25 minút.
Keď je cibuľa mäkká a základ z balzamikového octu skaramelizovaný, je hotová.