Rýchle a chutné jedlo, ktoré pripravíte z obľúbenej kapusty a vláčneho cesta na lievance.
Potrebujeme:
400 g hlávkovej kapusty
1 vajce
4 lyžice hladkej múky
200 ml kefíru alebo bieleho jogurtu
Soľ a korenie podľa chuti
10 g prášku do pečiva
1 cibuľu
1 lyžicu kôpru alebo petržlenovej vňate nasekanej najemno
Postup:
Kapustu nastrúhame najemno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, rozšľahané vajce, múku prášok do pečiva a kefír. Dochutíme soľou, korením a vmiešame aj zelené bylinky.
Vymiešame cesto, ktoré by malo mať konzistenciu hustej smotany – podľa potreby môžeme pridať ešte trochu múky.
Na panvici zahrejeme rastlinný olej a lyžicou dávkujeme jednotlivé lievance, ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista. Prebytočný olej odstránime pomocou papierového obrúska.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom