Výborná kapustová príloha so zeleninou na nemecký spôsob, podľa receptu z youtube.
Zdravá, chutná a ľahká na žalúdok. Tento recept poznám pod názvom Viedenská kapusta.
Potrebujeme:
1 červenú repu
1/2 bielej kapusty
2 červené cibule
100 ml vody
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1 mrkvu
slnečnicový olej
1 jablko
1 PL octu
3 klinčeky
Postup:
Červenú repu si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky.
Dáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja.
Smažíme 10 minút, potom zalejeme octom a premiešame.
Mrkvu nakrájame na tenké prúžky a pridáme na panvicu k repe.
Cibuľu nakrájame na tenké pol krúžky.
Takisto pridáme na panvicu k ostatnej zelenine.
Smažíme 10 minút.
Teraz si zoberieme polovicu hlávky kapusty, odrežeme hlúb a kapustu nakrájame na tenké slíže.
Kapustu vložíme na panvicu.
Podlejeme vodou.
Prikryjeme pokrievkou a podusíme ďalších 10 minút.
Potom dochutíme klinčekmi, soľou, čiernym korením a premiešame.
Nakoniec ešte ošúpeme jabĺčko.
Postrúhame ho na hrubom strúhadle.
Primiešame k zelenine.
Hotovo.
Video návod:
Prajeme dobrú chuť!