Dezert ku kávičke jednoducho musí byť. Dnes takto – jednoducho, krémovo a naozaj fantasticky. Koláč z kyslej smotany na pudingu, u nás mu nepovieme inak ako vidličkový koláč – to je kvôli čokoládovému vzoru, ktorý vždy takto upravíme vidličkou. :-)
Potrebujeme:
náplň:
- 0,5 l mlieka,
- 20 dkg cukru,
- 2 balenia pudingového prášku,
- 450 g hustej kyslej smotany (20%),
- 0,5 dl rumu.
cesto:
- 40 dkg múky,
- 1 vajce,
- 25 dkg masla alebo margarínu,
- 1 lyžičku jedlej sódy,
- 10 dkg cukru,
- 2 lyžice kakaového prášku,
- trochu kyslej smotany.
Postup:
Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom, necháme vychladiť a zmiešame s kyslou smotanou a rumom. Dobre premiešame
Všetky prísady na cesto zmiešame, vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Každý rozvaľkáme na rovnakú veľkosť – na plech (22 x 34 cm).
Jeden z nich uložíme na dno papierom na pečenie vystlaného plechu a potrieme pudingom. Prikryjeme druhým cestom a popicháme vidličkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu, múžeme ho len pocukrovať, alebo napríklad poliať polevou.
Necháme na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke a môžeme krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista