Výborný koláčik podľa starého a rokmi odskúšaného receptu.
Buďte si istí, že keď ho raz skúsite, určite ho budete robiť pravidelne.
Potrebujeme:
Cesto:
700 g hladkej múky
200 g margarínu
150 g tuku
štipka soli
20 g droždia
200 g kryšt .cukor
2 dl studenej vody
Pnka jablková:
1 kg strúhaných jabĺk
250 g kryšt. cukor
mletá škorica
Strúhaná kôra z polovice citróna
šťava z citróna
80 g strúhanky
Plnka maková:
250 g mletého maku
200 g kryšt. cukor
šťava z polovice citróna
strúhaná kôra z polovice citróna
2 dl vody
Postup:
Margarín a tuk rozdrobte s múkou a droždím.
Pridajte zvyšok ingrediencií.
Zmiešajte, zabaľte do fólie.
Vložte do chladničky na 1 hodinu.
Plnka jablková:
Všetko zmiešajte a odložte na bok.
Maková plnka:
Mak zmiešajte s cukrom, zalejte vodou a dajte variť.
Pridajte citrónovú šťavu s strúhanú kôru z citróna.
Cesto rozdeľte na tri rovnaké časti.
Prvý plát dáme na plech na papier na pečenie.
Popicháme ho vidličkou, na to položíme jablkovú náplň.
Na vrch položíme druhý plát a opäť ho popicháme vidličkou, natrieme makovú plnku a na vrch položíme posledný plát.
Vrch rozotrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme pri 180°C asi 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)