plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkovo-makové REZY podľa starého receptu: Sú extra šťavnaté a absolútne jednoduché!

Výborný koláčik podľa starého a rokmi odskúšaného receptu.

Buďte si istí, že keď ho raz skúsite, určite ho budete robiť pravidelne.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

700 g hladkej múky

200 g margarínu

150 g tuku

štipka soli

20 g droždia

200 g kryšt .cukor

2 dl studenej vody

Pnka jablková:

 

 

1 kg strúhaných jabĺk

250 g kryšt. cukor

mletá škorica

Strúhaná kôra z polovice citróna

šťava z citróna

80 g strúhanky

Plnka maková:

250 g mletého maku

200 g kryšt. cukor

šťava z polovice citróna

strúhaná kôra z polovice citróna

2 dl vody

Postup:

Margarín a tuk rozdrobte s múkou a droždím.

 

 

Pridajte zvyšok ingrediencií.

Zmiešajte, zabaľte do fólie.

Vložte do chladničky na 1 hodinu.

 

 

Plnka jablková:

Všetko zmiešajte a odložte na bok.

Maková plnka:

Mak zmiešajte s cukrom, zalejte vodou a dajte variť.

 

 

Pridajte citrónovú šťavu s strúhanú kôru z citróna.

Cesto rozdeľte na tri rovnaké časti.

Prvý plát dáme na plech na papier na pečenie.

Popicháme ho vidličkou, na to položíme jablkovú náplň.

 

 

Na vrch položíme druhý plát a opäť ho popicháme vidličkou, natrieme makovú plnku a na vrch položíme posledný plát.

Vrch rozotrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Pečieme pri 180°C asi 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes