Tento úžasný jablkový koláč budete odteraz pripravovať každý druhý deň.
Z taniera vám bude miznúť pred očami.
Vynikajúci recept na jemný jablkový koláč z youtube kanála Meine Leckeres Backen.
Potrebujeme:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru (6 PL)
1 ČL vanilkového cukru
100 g masla (7 PL)
100 g jogurtu (4,5 PL)
240 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva (2 ČL)
4 jablká
citrónovú šťavu
Na potretie:
marhuľový džem
Na posypanie:
Práškový cukor
Voliteľné:
Nasekané orechy
Mandľové lupienky
Postup:
Začneme prípravou jednoduchého zmiešaného cesta:
Do misky si rozbijeme vajcia.
Pridáme cukor.
Potom pridáme vanilkový cukor.
Ďalej pridáme soľ.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Pridáme rozpustené maslo.
Opäť vymiešame metličkou.
Pridáme jogurt a zamiešame.
Zmes prelejeme do samostatnej väčšej misky.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku.
Potom preosejeme prášok do pečiva.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Jablká ošúpeme.
Nakrájame na kocky.
Vložíme do samostatnej misky.
Jablká pokvapkáme citrónovou šťavou.
Lyžicou premiešame.
Do cesta pridáme 2/3 jabĺk a zamiešame.
Formu na pečenie vymastíme maslom.
Vložíme cesto a zarovnáme.
Na vrch naukladáme zvyšok jabĺk.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Po upečení preložíme koláč na tanier a vrch potrieme marhuľovým džemom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU