Geniálny predkrm z lístkového cesta, syra, paradajky a salámy.
K tomu podávaná lahodná paradajková omáčka a úspech u hostí máte zaručený.
Fantastický recept na pochúťku z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
100 g plátkového syra
100 g salámy
100 g pikantnej salámy
2 paradajky
100 g mozzarelly
1 vajce
3 g oregana
10 ml olivového oleja
Na omáčku:
6 paradajok
2 l vody
1 l studenej vody
20 ml rastlinného oleja
15 g cesnaku
1 červenú cibuľu
5 g soli
3 g mletého čierneho korenia
5 g sladkej papriky
3 g granulovaného cesnaku
3 g provensálskych bylín
50 g paradajkovej omáčky
20 g petržlenovej vňate
40 g masla
Postup:
Lístkové cesto rozvinieme na stole.
Do dvoch tretín poukladáme plátkový syr.
Potom poukladáme plátky salámy.
V malej miske rozbijeme vajce a vidličkou rozšľaháme.
Vajíčkom potrieme ostávajúcu časť cesta.
Cesto zrolujeme, kraje zatlačíme a odkrojíme.
Potom cesto aj s papierom na pečenie preložíme na plech.
Roštom z rúry zatlačíme na cesto a na pretlačených priehlbinách spravíme zárezy (viď video).
Do zárezov vložíme plátky mozzarelly a paradajky.
Vrch potrieme vajíčkom a posypeme oreganom.
Nakoniec cesto polejeme olivovým olejom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájaný cesnak.
Pridáme nakrájanú cibuľu.
Do vriacej vody v hrnci vložíme paradajky.
Potom paradajky vložíme do misky so studenou vodou a ošúpeme.
Tri paradajky nakrájame na kocky a pridáme na panvicu.
Zvyšok paradajok rozšľaháme v mixéri a zmes nalejeme do panvice.
Pridáme soľ, čierne korenie, papriku, cesnak a provensálske byliny.
Ďalej pridáme paradajkovú omáčku a zmes premiešame.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, maslo a miešame, kým sa nerozpustí.
Zapekanú rolku servírujeme s aromatickou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: