Toto je presne ten typ dezertu, ktorý nikdy nesklame. Kombinácia kyslej smotany, šľahačky a lahodného ovocia. A to všetko podčiarknuté sviežou chuťou, ktorú tento pochúťke dodáva citrónová šťava a kôra. Pripravte si delikatesu len za 10 minút.
Potrebujeme (na 10 porcií):
500 ml kyslej smotany
1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru)
10 lyžíc práškového cukru (môžeme použiť aj med)
2 bal. vanilkového cukru
500 ml smotany na šľahanie
400 g detských piškót
500 g zaváraných čerešní (prípadne iného ovocia)
Postup:
Zo sladkej smotany a vanilkových cukrov ušľaháme tuhú šľahačku. V inej miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Potom do zmesi opatrne vmiešame šľahačku a vytvoríme hladký nadýchaný krém.
Dno pripravenej formy s vyššími okrami vyložíme piškótami. Pokračujeme vrstvou krému a čerešní. Potom opäť uložíme vrstvu piškót, krému a ovocia. Pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Vrch koláča ozdobíme ovocím.
Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty