Vynikajúce šťavnaté mäsko, ktoré chutí presne ako typická tureckú špecialitu – kebab – si s týmto receptom z youtube hravo pripravíte aj doma.
Je to pochúťka.
Navyše, nemusíte zapínať rúru ani gril, mäsko pripravíte rýchlo na panvici.
Potrebujeme:
1 kg vykosteného kuracieho mäsa (stehienka aj prsia)
4 PL bieleho jogurtu
1 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
1/2 ČL červenej mletej papriky
1/2 ČL čierneho mletého korenia
1/2 ČL čili
1/2 ČL rasce
soľ podľa chuti
štipku škorice
cesnakovú pastu alebo prelisovaný cesnak
1 PL olivového oleja
1 PL octu
ihly na špíz
Postup:
Kuracie mäso si nakrájame na menšie kúsky a pripravíme si marinádu.
Do misky vložíme jogurt, pridáme pretlak alebo kečup, červenú papriku, čierne korenie, čili, rascu, soľ, škoricu, prelisovaný cesnak, zalejeme olivovým olejom, octom a citrónovou šťavou.
Trik spočíva najmä v kombinácií troch prísad – jogurtu, oleja, octu a citrónovej šťavy.
Ide o najjednoduchší a pritom najchutnejší spôsob, ako ochrániť mäsko pred vysušením a používa sa najmä v Tureckej kuchyni.
Vymiešame marinádu, vložíme do nej mäso a dôkladne premiešame.
Prikryjeme a necháme marinovať aspoň 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
Pripravené mäso si ponapichujeme na ihly.
Panvicu si vymastíme olejom, rozohrejeme ju a opekáme na nej pripravené mäso.
Dôkladne opečieme zo všetkých strán a môžeme podávať.
Počas opekania priebežne podľa potreby potierame olejom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: