Pirohy patria k tradičným jedlám a najlepšie ich pripravovali naše babičky, či prababičky. Vďaka tomuto receptu sa vrátite v čase a možno sa vynoria aj spomienky z detstva. Veď prázdniny u babky boli tie najlepšie a v kuchyni, kde sa vždy varilo s láskou, chutilo najlepšie :)
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
125 ml kefíru
2 vajcia
125 ml vody
2 PL krupicového cukru
1/2 ČL soli
2 ČL sušeného droždia
Postup:
Vajcia si vyšľahajte s cukrom do peny.
Pridajte soľ, kefír a vodu a všetko dobre premiešajte.
Múku si zmiešajte s droždím a pridajte do kefírovej zmesi. Premiešajte. Cesto by malo byť také husté, aby v ňom stála lyžica.
Dosku si vysypte múkou a preložte na ňu cesto. Vymieste a nechajte odpočívať pod miskou asi 15 minút. Cesto bude vďaka tomu vláčne a elastické.
Plnku si vyberte podľa vašich preferencií. Môže byť napríklad tvarohová, bryndzová, lekvárová, maková, orechová. Môžete si ich pripraviť na pare, aj klasicky vo vode. V oboch prípadoch budú chutiť výborne. Dobrú chuť!
Zdroj: takprosto.cc