plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zoberte si ovsené vločky, banány, kakao a pripravte si túto ZDRAVÚ maškrtu BEZ MÚKY: Všetci si budú oblizovať prsty!

Vyskúšajte túto úžasnú kombináciu ovsených vločiek, banánu a kakaa.

 

 

Na prípravu tejto chutnej maškrty nepotrebujete žiadnu múku. 

Raz vyskúšate a budete na týchto ovsených koláčikoch závislí.

 

 

Pripravte si ich podľa tohto jednoduchého receptu z YouTube kanála ВКУСНО и ПОЛЕЗНО.

Prečo sa oplatí zaradiť ovsené vločky do jedálnička?

Ovsené vločky sú jedným z najobľúbenejších a najzdravších raňajkových cereálií na svete.

Sú vyrobené z celých ovsených zŕn, ktoré sú bohaté na živiny, vlákninu a bielkoviny.

Tieto jednoduché a dostupné zdroje živín pomáhajú udržiavať zdravie a podporovať dobré fyzické aj duševné zdravie.

 

 

Podporujú trávenie: Ovsené vločky sú bohaté na vlákninu, ktorá pomáha udržiavať zdravú stolicu a zlepšuje trávenie.

Vláknina sa viaže na vodu v čreve a tvorí objemnejšiu stolicu, čo pomáha zmierniť zápchy a udržiavať pravidelný tráviaci systém.

 

 

Zlepšujú hladinu cukru v krvi: Ovsené vločky sú vynikajúcim zdrojom komplexných sacharidov, ktoré sa pomaly vstrebávajú do krvného riečiska.

Tým pádom pomáhajú udržiavať rovnováhu hladiny cukru v krvi, čo je dôležité pre ľudí s cukrovkou alebo pre tých, ktorí sa snažia udržiavať zdravú hmotnosť.

 

 

Sú bohaté na živiny: Ovsené vločky sú bohatým zdrojom mnohých dôležitých živín, ako sú bielkoviny, vitamíny B, draslík, železo a fosfor.

Tieto živiny sú nevyhnutné pre správne fungovanie tela a podporujú zdravie kostí, srdca, pokožky a vlasov.

 

 

Pomáhajú udržiavať zdravú hmotnosť:

Ovsené vločky sú vysokým zdrojom bielkovín a vlákniny, ktoré sú dôležité pre udržanie zdravej hmotnosti.

Bielkoviny pomáhajú budovať a obnovovať svalové tkanivo a vláknina pomáha udržiavať pocit sýtosti počas dlhšie

 

 

Potrebujeme:

150 g ovsených vločiek

250 ml studeného mlieka

2 veľké banány (najlepšie prezreté)

2 vajcia

30 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL vanilkového extraktu

100 g tmavej čokolády

Voliteľné (ak máte radi sladké):

1 PL medu, agave sirupu alebo hnedého cukru

Postup:

 

 

Do misky si nasypeme ovsené vločky a zalejeme ich studeným mliekom. 

Vločky musia byť úplne ponorené do mlieka. 

Nechajte stáť asi 10 – 15 minút, aby vločky nasali mlieko a zmäkli.

 

 

Medzitým si zoberieme 2 veľké banány, ošúpeme ich, vložíme ich do misky a roztlačíme vidličkou. 

Pridáme vajcia a dobre spolu premiešame, aby vznikla kompaktná zmes.

Teraz túto kombináciu vylejeme na zmäknuté ovsené vločky a premiešame.

 

 

Nasypeme kakao a opäť treba všetko dôkladne premiešať. 

Pripravíme si formu, ktorú si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej pripravenú hmotu. 

Rúru si predhrejeme na 180 °C, vložíme do nej formu a pečieme 1 hodinu. 

 

 

Koláč vyberieme a čokoládu si nasekáme na menšie kúsky. 

Horúci koláč posypeme rovnomerne nasekanou čokoládou a necháme ju roztopiť.

Keď sa čokoláda roztopí, necháme koláč úplne vychladnúť. 

 

 

Následne ho odložíme na 2 hodiny do chladničky. 

Opatrne koláč vyklopte na pracovnú dosku alebo podnos a nakrájajte na primerane veľké kúsky. 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Video návod nájdete na ďalšej strane

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes