plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra tuhý banánový krém BEZ CUKRU na plnenie a zdobenie tort: Chutný a jednoduchý recept!

Vyskúšajte lahodný a zdravý banánový krém, ktorý je jednoduchý na prípravu.

Krém je neodolateľne chutný a pri príprave rôznych dezertov má široké uplatnenie.

 

 

Nenáročný recept na najchutnejší banánový krém z youtube kanála Tundes Cakes Recipes.

Potrebujeme:

5 banánov (500 g)

50 g masla

šťavu z 1/2 citróna (30 ml)

300 ml mlieka

50 g kukuričného škrobu (môžeme nahradiť 100 g pšeničnej múky)

3 žĺtky

1 ČL vanilkovej esencie

500 ml smotany na šľahanie

Postup:

Z banána odkrojíme konce a ošúpeme.

Nakrájame na hrubšie plátky a vložíme do misky.

 

 

V rajnici rozpustíme maslo.

Pridáme nakrájané banány a premiešame.

 

 

Potom pridáme citrónovú šťavu.

Z času na čas premiešame a necháme 2 minúty zovrieť.

 

 

Banány ďalej dusíme na miernom ohni a pomocou tyčového mixéra ich rozšľaháme.

Rajnicu odstránime zo sporáka a do horúceho pyré nalejeme trochu mlieka a metličkou premiešame.

 

 

Pridáme škrob.

Ďalej pridáme žĺtky a premiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme zvyšok mlieka a dôkladne zamiešame.

Hrniec preložíme naspäť na sporák a pridáme vanilkovú esenciu.

 

 

Za stáleho miešania varíme zmes, kým nezhustne.

Potom krém preložíme do misky (najlepšie oceľovej alebo sklenenej), prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť minimálne 2 hodiny.

 

 

Vychladnutý a stuhnutý banánový krém rozšľaháme v samostatnej miske.

Do ďalšej misky pridáme veľmi studenú smotanu a šľaháme 3 minúty.

 

 

Do šľahačky postupne pridávame banánový krém a šľaháme.

Krém môžeme uskladniť v chladničke až 5 dní.

 

 

Krém sa hodí ako plnka do tort alebo do pečiva.

Prípadne sa hodí na dochutenie muffinov.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes