plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce pečivo, ktoré nekysne viac ako 10 minút: Vďaka tomuto unikátnemu spôsobu prípravy budete mať na stole vždy čerstvé pečivo!

Tento recept z youtube si určite odložte.

Mne ho ukázala moja svokra a zachráni vás vždy, keď budete mať chuť na čerstvé pečivo a nemusíte hneď utekať do pekárne!

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g jemnej krupice

2 PL octu

2 PL sušeného droždia

75 ml rastlinného oleja

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

teplú vodu

Postup:

 

 

Do misy si preosejeme múku aj krupicu.

Pridáme soľ, cukor, sušené droždie, ocot a olej.

 

 

Nakoniec nalejeme teplú vodu.

Vypracujeme kompaktné nelepivé cesto.

Potrieme ho trochou oleja.

A vložíme do igelitového vrecúška.

 

 

Vrecúško s cestom na konci zauzlíme.

Vložíme ho do hrnca s teplou vodou a prikryjeme pokrievkou.

Cesto vám začne kysnúť doslova pred očami.

A behom 10 minút je pripravené na ďalšie spracovanie.

 

 

Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Vyformujeme z neho približne rovnaké žemličky.

Tie následne rozvaľkáme na hrubšiu placku, stočíme a vyformujeme valce, ktoré navrchu narežeme ostrým nožom.

 

 

Prikryjeme igelitom.

Necháme pár minút podkysnúť.

 

 

Potrieme vodou.

Pečieme do zlatista v predhriatej rúre pri 190 °C.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes