Ako uniknúť z letného horúčavu? Máme pre vás perfektný a naozaj úplne jednoduchý recept na ľadovo osviežujúcu pochúťku – bleskový smotanový nanuk. Bez chémie a konzervantov.
Potrebujeme:
- 300 ml kondenzovaného mlieka
- 300 ml smotany na šľahanie
- 90 g mliečnej čokolády
- Formu na nanuky, alebo prázdne tégliky od jogurtu
- drevené alebo plastové paličky
Postup:
- Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku.
- Do šľahačky postupne vmiešame kondenzované mlieko. Počas miešania ochutnajte, ak sa vám zmrzlina zdá príliš sladká, nemusíte použiť celé mlieko, prípadne dolejte nesladené mlieko.
- Výslednú zmes navrstvíme do vhodnej nádoby.
- Čokoláda roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
- Roztopenú čokoládu nalejeme do formičiek a formy otáčame tak, aby čokoláda pokryla celý povrch. Čokoláda by mala tvoriť len tenkú vrstvu.
- Nádobky teraz vložíme do mrazničky na 10 minút. Tentokrát stačí, aby čokoláda na stenách dobre stuhla.
- Naplňte nádobky zmrzlinou, zapichnite do stredu paličku a vložte do mrazničky na 5 hodín alebo lepšie – cez noc.
- Keď je zmrzlina studená, opatrne odstráňte misku zhora a jemne ju vyberte z kelínku.
Teraz si môžete vychutnať vašu zaslúženú ľadovú dobrotu. Zmrzlina je výborná, jemná a voňavá. Môžete pridať kokos, prípadne celkom vynechať čokoládu, je to len na vás. :-)