plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepotrebujete kvások! Tajný trik od našich predkov, ktorý by ste mali poznať!

Vynikajúci trik, ako pripraviť cesto bez kvásku.

Objavte tento tajný trik našich predkov na prípravu lahodného pečiva bez droždia.

Nadýchané a jemné fánky, ktoré máte pripravené raz-dva.

 

 

Najlepšie je, že cesto chutí ako kysnuté, ale je úplne bez kysnutia a dlhého čakania.

Za fantastický výsledok pritom môže kombinácia múky, vajec, kyslej smotany a kypriaceho prášku – vďaka nemu bude výsledné pečivo naozaj famózne a na nerozoznanie od kysnutého.

Výnimočný recept na jemné domáce fánky z youtube kanála Einfache Rezepte.

Z rovnakého cesta robím aj šišky, buchty a dokonca aj slané langoše a posúchy.

Potrebujeme:

450 g múky univerzálnej pšeničnej (Babičkina voľba) (3 a 3/4 šálky)

2 vajcia

250 g kyslej smotany (1 šálka + 1 PL)

30 g kryštálového cukru (2 PL + 2 ČL)

 

 

štipku soli

10 g prášku do pečiva (1 PL)

20 g masla

práškový cukor

rastlinný olej na vysmážanie

 

 

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Nasypeme cukor.

Metličkou zľahka premiešame.

 

 

Pridáme smotanu.

Dobre premiešame.

Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a soľou.

 

 

Potom pridáme zmäknuté maslo.

Pomocou kuchynského robota vymiesime cesto.

Pracovnú dosku posypeme múkou a vyložíme cesto.

 

 

Cesto rozvaľkáme do tvaru štvorca.

Potom krájačom nakrájame kosoštvorce.

Do stredu každého kosoštvorca spravíme zárez (viď video).

 

 

Jednu stranu pretočíme smerom do stredu cez dierku (viď video).

Na panvici zohrejeme olej.

Vložíme fánky.

 

 

Smažíme asi 1-2 minúty z každej strany do zlatista.

Hotové fánky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes