plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca zmrzlina len z 3 ingrediencií: Tento recept pozná málokto. Žiadna želatína!

Táto vynikajúca domáca zmrzlina sa vyrába iba z troch surovín a pripravenú ju máte prakticky ihneď.

 

 

Trpezlivosť budete potrebovať len vo chvíli, keď dáte zmrzlinu do mrazničky zatuhnúť.

Ostatne aj preto je lepšie ju pripravovať deň vopred podľa receptu z youtube kanálu Výdatné jedlo, potom sa len zobudíte a pochúťka je hotová.

A ako bonus za ňu samozrejme ušetríte, pretože ingrediencie sú iba tri.

 

 

A s veľkou pravdepodobnosťou ich máte bežne vo vašej domácnosti.

Potrebujeme:

Smotana na šľahanie – 500 ml

Kondenzované mlieko – 150 ml

Akékoľvek ovocie (použité boli jahody) – 100 g

Postup:

 

 

Najprv sa vrhnite na prípravu smotany.

Je dôležité, aby bola vychladená, pretože sa bude lepšie šľahať.

 

 

Nalejte ju teda do priestrannej (ideálne tiež vychladenej) misy a šľahajte ju tak dlho, kým nezhustne.

Potom k nej prilejte kondenzované mlieko.

Oboje spoločne premiešajte metličkou.

 

 

Jahody nakrájajte na čo najmenšie kúsky.

Použiť môžete samozrejme aj čučoriedky či čokoľvek iné, čo máte práve po ruke.

 

 

Pridajte ovocie do zmesi kondenzovaného mlieka a dôkladne všetko premiešajte.

Pokiaľ chcete, môžete zmes premixovať, ak nemáte radi veľké kusy ovocia v zmrzline.

 

 

Skoro hotovú zmrzlinu dajte do formy, ktorú následne zabaľte do potravinárskej fólie.

Uložte do mrazničky na niekoľko hodín.

Najlepšie ju tam však nechajte cez noc.

 

 

Pokiaľ budete mať čas navyše, tak môžete počas zamrazovania zmrzlinu raz za čas premiešať.

Budete tak mať istotu, že zamrzla stuhne rovnomerne.

Nikde sa na nej neutvorí nadbytočný ľad.

 

 

Servírovať ju môžete napríklad do pohárov!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes