Fantastické cesto na roládu, ktoré viete ľahko a rýchlo pripraviť. Cesto sa neláme, je fantasticky chutné a lahodné, navyše sa neláme a môžete z neho pripraviť aj akékoľvek iné rolády.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 ks vajec
120 g kr. cukor
90 g hladká múka
Krém:
3 lyžice práškový cukor (alebo podľa chuti)
1 ks stužovač do šľahačky
1 ks smotana na šľahanie
1 ks nátierkové maslo
rum
Detské piškóty
kakao na posypanie
1 šálka kávy
Postup:
Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Nakoniec, už len ručne metličkou zamiešame múku.
Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 st. asi 7-10 minút.
Po upečení cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier, naplníme krémom a zrolujeme. Časť krému si môžeme odložiť, ak chceme potierať roládu aj zvrchu.
Krém: šľahačku so stužovačom vyšľaháme skoro dotuha, potom pridáme cukor, nátierkové maslo a došľaháme do hladkého krému.
Piškóty namočíme do silnej kávy ochutenej rumom a poukladáme rovno na krém a zavinieme, alebo uložíme na vrch rolády. Posypeme kakaom.