plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá Tiramisu roládu: Naučte sa to cesto z 3 prísad – nepraská, neláme sa a je hotové za 15 minút!

Fantastické cesto na roládu, ktoré viete ľahko a rýchlo pripraviť. Cesto sa neláme, je fantasticky chutné a lahodné, navyše sa neláme a môžete z neho pripraviť aj akékoľvek iné rolády.

Potrebujeme:

Na cesto:

6 ks vajec

120 g kr. cukor

90 g hladká múka

Krém:

3 lyžice práškový cukor (alebo podľa chuti)

1 ks stužovač do šľahačky

1 ks smotana na šľahanie

1 ks nátierkové maslo

rum

Detské piškóty

kakao na posypanie

1 šálka kávy

Postup:

Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Nakoniec, už len ručne metličkou zamiešame múku.

Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 st. asi 7-10 minút.

Po upečení cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier, naplníme krémom a zrolujeme. Časť krému si môžeme odložiť, ak chceme potierať roládu aj zvrchu.

Krém: šľahačku so stužovačom vyšľaháme skoro dotuha, potom pridáme cukor, nátierkové maslo a došľaháme do hladkého krému.

Piškóty namočíme do silnej kávy ochutenej rumom a poukladáme rovno na krém a zavinieme, alebo uložíme na vrch rolády. Posypeme kakaom.

 

 

Najlepšie recepty na dnes