plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na dokonalú jahodovú bublaninu: Cesto prelejte pudingom a dajte piecť – top koláčik celej sezóny!

Fantastický koláčik ešte lepší ako klasická bublanina. Cesto stačí len preliať pudingom a vložiť do rúry. Ide o skutočne fantastický recept. 

Fantastický koláčik ešte lepší ako klasická bublanina.

 

 

Cesto stačí len preliať pudingom a vložiť do rúry.

Ide o skutočne fantastický recept.

Potrebujeme:

4 vajcia

Štipku soli

100 g kr. cukru

2 lyžičky vanilkového cukru

100 ml vody

100 ml oleja

250 g polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

400 g jahôd

Na vrch:

 

 

1 bal. vanilkového pudingu

350 ml mlieka

3 lyžice kr. cukru

Voliteľné na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Najskôr pripravíme puding na preliatie:

 

 

Puding rozmiešame v malom množstve mlieka.

Zvyšné mlieko s cukrom preložíme na plameň.

 

 

Keď zovrie, pridáme mlieko s pudingovým práškom.

Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť .

Sem-tam premiešame.

 

 

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Jahody umyjeme a necháme odkvapkať.

Cesto: 

Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.

 

 

Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny.

Pridáme vanilku, olej a vodu.

Nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Nakoniec opatrne ručne vmiešame aj sneh z bielkov.

Plech s rozmermi 30×25 cm vyložíme papierom na pečenie.

Cesto nalejeme na plech a na cesto navrstvíme pomocou lyžice puding.

 

 

A uložíme kúsky jahôd – jemne ich vtlačíme do cesta.

Pečieme asi 30 minút.

Necháme mierne vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes