Výborný nápad, ako prirpaviť cuketu zdravšie a skutočne výborne.
Určite ochutnajte, takto je ešte chutnejšia, ako klasická verzia vyprážaná v trojobale.
A je samozrejme ľahšia.
Ak ešte neviete, čo si dať na večeru, tento recept odporúčame.
Potrebujeme:
1 mladá cuketa
150 ml mlieka
1 vajce
1 lyžica oleja
2-3 lyžice hl. múky
2 lyžice strúhanky + podľa potreby
3 strúčiky pretlačeného cesnaku
100 g strúhaný syr
Ďalej:
Soľ
korenie
zelené bylinky podľa chuti
Postup:
Cuketu dôkladne umyjeme – ak je mladá, netreba šúpať.
Nakrájame na cca 1 cm kolieska.
Tvrdý si nastrúhame.
Menšiu časť syra odoberte na posypanie.
Z mlieka, vajíčka a zvyšných ingrediencií vymiešame hustejšie cestíčko.
Nebojte sa ho poriadne ochutiť, môže sa pridať štipka chilli.
Vynikajúci je napríklad aj strúčik cesnaku.
Kolieska cukety obaľte v múke, oklepte a hneď vkladajte do cestíčka, nesmie moc stekať.
Ukladajte na plech s papierom na pečenie.
Pečte na 190-200 st. do ružova.
Pred koncom pečenia posypeme zvyšným syrom.
Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, pečená verzia je však zdravšia a naozaj výborná.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)