Ďalšia skvelá variácia cukety. V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá. Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky. Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami.
Pečená aj vyprážaná
Cuketu môžete robiť na dva spôsoby, piecť alebo vyprážať. Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov. Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.
Potrebujeme:
- 20 dkg jogurtu
- 10 dkg hl. múky
- 1 stredne veľká cuketa
- 2 vajcia
- Petržlenovú vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- olej
Postup:
Umyte cuketu, osušte ju a rozrežte hrubšie krúžky. Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné. Jogurt jemne premiešajte s múkou, cesnakom, vajcom, soľou a korením, potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka. Namočte cuketou do tejto zmesi a dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.
Potom zahrejte olej na plameni a pridajte cuketu. Pečieme do zlatohneda asi dve až tri minúty na každej strane. Dávajte pozor, aby ste počas obracania nepoškodili cestíčko. Vyberte a položte na papierový obrúsok.
zdroj: femina:hu