Mäkké a vzdušné placky na kefíre, ktoré sme pre vás našli na stránke napadovy.blog a môžete ich tiež nájsť pod názvom Cigánske placky.
Rýchlo sa pripravia, dlho zostávajú mäkké, neabsorbujú veľa rastlinného oleja.
Pripraviť ich môžete len tak alebo s ľubovoľnou náplňou podľa vášho výberu.
Potrebujeme:
Kefír, 500 ml;
Kyslá smotana, 2 lyžice;
Múka hladká, 800 g;
Soľ, štipka;
Cukor, 2 lyžice;
Sóda, 1 lyžička;
Rastlinný olej, 3 lyžice;
Vajce, 1ks
Na prípravu náplne potrebujete :
Zelenú cibuľku;
Natvrdo uvarené vajcia;
Strúhaný syr.
Postup:
Múku preosejeme.
Časť zmiešame so sódou, soľou, cukrom, vajcom, kyslou smotanou, rastlinným olejom.
Hmotu dobre premiešaame a pridáme kefír pri izbovej teplote.
Vymiesime cesto.
Tip :
múku pridvajte po častiach, cesto by malo byť mäkké a nelepivé, takže môžete použiť menej múky ako ja.
Cesto dáme do vrecka,
Následne dáme na 30 minút do chladničky.
Cesto rozdelíme na porcie na guľôčky, vyvaľkáme valčeko.
A teraz opečieme na rastlinnom oleji.
Ak robíte placky s plnkou, potom cesto vyvaľkajte na tenko.
Potom vyložte plnku a zabaľte.
Vyvaľkajte valčekom.
Vezmite si ľubovoľnú náplň podľa svojich predstáv.
Kefír je možné nahradiť prírodným jogurtom, alebo kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)