plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte 2 zemiaky, 1 mrkvu, 300 g mletého mäsa a máte základ na tento chutný obed alebo večeru!

Z mletého mäsa sa dajú pripraviť jedlá na rôzne spôsoby.

Vyskúšajte tento recept z youtube a máte chutný obed alebo večeru!

Potrebujeme:

2 zemiaky

1 mrkvu

100 ml smotany na varenie

1 PL paradajkovej pasty

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

50 ml vody

300 g mletého mäsa

1/2 ČL oregana

1/2 ČL červenej mletej papriky

rastlinný olej

Na prílohu:

3 zemiaky

1 cibuľu

1/2 ČL soli

rastlinný olej

Postup:

Zemiaky, aj mrkvu si očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme spolu do misy.

Osolíme, premiešame a potom vytlačíme cez sitko prebytočnú šťavu. 

V samostatnej miske si zmiešame smotanu na varenie s paradajkovou pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie, vodu.

Metličkou dôkladne premiešame. 

Zemiaky s mrkvou vložíme do väčšej misy spolu s mletým mäsom a premiešame. 

Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, červenú mletú papriku a všetko dobre premiešame.

Z mäsovej hmoty tvarujeme stredne veľké fašírky. 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime a fašírky opekáme z každej strany asi 2 – 3 minúty. 

Hotové fašírky naukladáme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu, vrátime na panvicu a zalejeme omáčkou, ktorú sme si predtým pripravili zo smotany a paradajkovej pasty. 

Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 – 15 minút. 

Nakoniec zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Teraz prejdeme k príprave prílohy. 

Zemiaky na prílohu si očistíme a nakrájame na polovičné kolieska.

Spolu s cibuľou, ktorú sme si očistili a nakrájali na pol krúžky opekáme na rozhorúčenom oleji, kým nie sú zemiaky dostatočne opečené.

Nezabudneme osoliť.

Hotovo.

Môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes