Vynikajúci recept na nepčený cheesecake, ktorý je hotový doslova za minútku a chutí fantasticky.
Skvelý nápad sme našli na kanáli KETKES Kitchen
Potrebujeme:
250 g sušienok
140 g masla
Na krém:
400 g smotanového syra alebo mascarpone
50 g práškového cukru
150 g bielej čokolády
300 g šľahačky
Na polevu:
250 g bielej čokolády
150 g šľahačky
Ďalej:
Forma s priemerom 18 cm
Papier na pečenie
Postup:
Príprava je skutočne minútková.
V mixéri rozmixujeme sušienky.
Pridáme roztopené maslo a premiešame.
Vtlačíme voformy, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie.
Pripravíme si krém.
Mascarpone vyšľaháme s cukrom.
Bielu čokoládu rozpustíme.
Vmiešame do mascarpone.
V samostatnej miske vyšľaháme smotanu na šĺahanie.
Vmiešame do mascarpone a vymiešame jednotný krém.
Nanesieme na sušienkový základ a uhladíme.
Dáme do chladničky stuhnúť
Na vrch si pripravíme polevu.
Poleva:
Na plameni si rozpustíme bielu čokoládu.
Smotanu na šľahanie zahrejeme – musí byť teplá.
Teraz zmiešame roztopenú čokoládu so smotanou – premiešame a nalejeme na vrch dezertu.
Môžeme ozdobiť sušienkovou drťou.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: