Najchutnejší recept na jablkové koláčiky, aký si viete predstaviť.
Navyše krásne vyzerajú a vytvoríte ich veľmi jednoducho – len za pomoci hrebeňa.
Kto ho vyskúša, neoľutuje!
Tento jednoduchý trik z youtube určite oceníte.
Potrebujeme:
Na jablkovú náplň:
2 jablká
1/2 PL citrónovej šťavy
2 PL kryštálového cukru
1/2 ČL škorice
7 – 8 vlašských orechov
Na cesto:
100 g jogurtu
1 vajce
80 g kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
80 g masla
kôru z polovice citróna
1 balíček vanilkového cukru
300 g hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
Postup:
Dve stredne veľké jablká si ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme ich do panvice.
Potom ich polejeme citrónovou šťavou.
Jablká zasypeme 2 lyžicami kryštálového cukru, premiešame a opekáme, kým sa šťava neabsorbuje.
Potom jablká odstavíme, posypeme škoricou, pridáme posekané orechy a dobre premiešame.
Do samostatnej misky si dáme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom, dobre premiešame, zmiešame s jogurtom, vajíčkom, citrónovou šťavou a všetko spolu vyšľaháme.
Postupne zapracujeme múku v dvoch krokoch, pridáme aj vanilkový cukor a kypriaci prášok.
Vymiesime kompaktné cesto.
Prikryjeme ho, necháme 5 minút stáť a potom ho znovu premiešame.
Z cesta vytvarujeme kolieska veľkosti orecha – z tejto dávky by vám malo vyjsť asi 25 kusov.
Teraz si zoberieme hrebeň, vyšúľame ho, nasadíme cesto na hrebeň a pritlačíme.
Na cesto navrstvíme jablkovú plnku, zrolujeme a potom stočíme do slimáka.
Slimáky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 160 °C asi 10 – 12 minút.
Hotové slimáky ešte pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.
Hotovo, koláčiky sú krásne a chutné.
Dobrú chuť!
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.