Ochutnajte tieto vylepšené rezne, ktoré sú ešte chutnejšie ako tie tradičné.
Výborná chuť a rozvoniavajú až k susedom.
Nikto im nedokáže odolať!
Pripravte si ich aj vy podľa tohto receptu zo zápisníka môjho deda šéfkuchára a presvedčte sa sami.
Tradičné rezne sú veľmi obľúbené a na väčšine slovenských stolov nechýbajú aspoň raz týždenne, najčastejšie v nedeľu.
Keď však ochutnáte tieto rezne v cesnakovom cestíčku, budete nadšení.
Potrebujeme:
4 pláty bravčového karé
1 šálku hladkej múky
1 vajce
1,5 šálky mlieka
2 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL prášku do pečiva
soľ
čierne mleté korenie
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Mäso si najskôr nakrájame na plátky.
Plátky mäsa si opláchneme.
Osušíme papierovou utierkou.
Mäso rovnomerne naklepeme tĺčikom na mäso.
Z oboch strán posypeme soľou a čiernym mletým korením.
Do misy si nasypeme hladkú múku.
Pridáme vajce, mlieko a cesnak.
Pridáme aj prášok do pečiva a trochu soli.
Metličkou vypracujeme hladké cestíčko.
Vďaka prášku do pečiva bude cestíčko krásne nadýchané a jemnejšie.
Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.
Rozhorúčime ho.
Plátky mäsa postupne namáčame v cestíčku.
Potom ich hneď ukladáme do rozpáleného oleja.
Rezne vysmážame z každej strany po dobu 3 minút.
Smažíme, kým nie sú zlatohnedé.
Vyberieme ich z panvice.
Uložíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej.
Hotovo.
Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.
Trik s ktorým zmäkne každé mäso
Prášok do pečiva je vynikajúci aj v prípade, že máte doma tuhé mäso.
Pprášok do pečiva má schopnosť rozkladať bielkoviny a zlepšovať štruktúru mäsa v krátkom čase.
Spôsoby, akými ho použiť sú dva:
1 spôsob:
Mäso jednoducho posypeme práškom do pečiva, dáme na niekoľko hodín do chladničky a vyberieme.
Potom mäso dôkladne umyjeme a môžeme používať spôsobom, ktorý máme pripravený.
2. spôsob:
Prášok do pečiva zamiešame s vodou.
Prísady použijeme v takom pomere, aby nám vznikla konzistencia pasty.
Mäso dobre pastou potrieme a necháme v chladničke 1-3 hodiny.
Potom uymyjeme a používame na smaženie, dusenie, pečenie alebo grilovanie.
Mäsko bude vďaka prášku do pečiva skutočne jemnučké, krehké a veľmi lahodné. Určite to skúste a tento trik bude používať pravidelne, rovnako ako ja.
Môj dedo dokonca pridával štipku prášku do pečiva aj do mäsa na fašírky.
Vždy boli krásne nadýchané a jemné, hovoril, že práve toto je jeho tajomstvo. :-)
MIška T.
Dobrú chuť!